
Techno-Matic henter tunesisk ingeniør til IoT projekt
Mangel på kandidater har fået det nordjyske udviklingshus til at hente hjælp udefra. Gennem den internationale organisation AIESEC har man tilknyttet en ingeniør fra Tunesien til et igangværende Internet of Things projekt.

Et IoT baseret system til opsamling og strukturering af data fra skov- og entreprenørmaskiner får tilført ekstra kræfter. Det innovative Techno-Matic-projekt, der har opnået støtte fra Markedmodningsfonden under Erhvervs- og Vækstministeriet, har haft svært at finde ingeniører med de rette kompetencer. Med den internationale organisation AIESEC som mellemled, har man nu tilknyttet den tunesiske ingeniør Yosra Mhamdi (29). Hun får base i Aalborg, hvorfra hun skal sætte yderligere fart på programmeringen af platformen, fortæller direktør Knud Sørensen, som er godt tilfreds med, at han har fundet en profil med international erfaring.
”Yosra har tidligere arbejdet med lignende projekter i USA. Især hendes kompetencer indenfor front-end udvikling passer perfekt til os. Hun kommer til at fokusere på brugerfladen, hvor vi har været udfordret. Det er en dygtig ny kollega som straks har forstærket teamet – og som i øvrigt er faldet godt til i det nordjyske”.
Tidsbegrænset periode
AIESEC er en non-profit organisation, som arbejder globalt for at talentfulde kandidater kan opnå erhvervserfaring i andre lande. Et forløb strækker sig typisk over seks til maksimalt atten måneder. Organisationen assisterer med at finde egnede emner, og tilbyder hjælp til det praktiske som indkvartering og den nødvendige dokumentation. Knud Sørensen er ekstra glad for sin nye ingeniør, da det trods en tæt dialog med Aalborg Universitet og flere rekrutteringsbureauer, ikke var muligt at finde en medarbejder med de nødvendige kvalifikationer. De fleste nyuddannede er allerede i job før de tager hul på sidste semester – andre mangler simpelthen kompetencerne. Programmering og test af IoT teknologi i maskiner er stadig ikke hverdagskost, konkluderer han.
”Og heldigvis for det. Ellers var der ikke meget innovation over os. Når det nu ikke var muligt at finde en ingeniør til fastansættelse, er det fantastisk vi har fået Yosra i hele 2018”.
</p
Pæn interesse
Knud Sørensen forventer, at man senere i år kan præsentere en færdig IoT baseret løsning for de nordeuropæiske maskinproducenter. Når systemet er færdigudviklet kan der blandt andet udføres service, foretages produktopdateringer og handles forebyggende, så maskinstop kan undgås i svært fremkommelige skovområder og andre steder med svag dataforbindelse. Alt sammen udelukkende via fjernsupport.
”Det er omkostningstungt at reparere maskiner, når de går i stykker den slags steder. Derfor er der allerede pæn interesse for løsningen. Muligvis får vi brug for endnu en ingeniør til at sætte mere skub i processen. Det kan sagtens være en mulighed at kigge udenfor landets grænser igen. AIESEC og Yosra har absolut levet op til forventningerne”.
