Historie

Techno-Matic A/S blev grundlagt i 1986 af Børge Høgh Sørensen. Fra starten beskæftigede firmaet sig med automatisering og industrielle anlæg. Kort efter starten opstod behovet for at udvikle og producere elektronik, hvorfor Techno-Matic A/S startede en udviklingsafdeling og elektronikproduktion og ansatte sine første ingeniører. I udviklingsafdelingen er akkumuleret viden om software- og hardwaredesign til fysisk krævende miljøer sideløbende med up-to-date viden om de sidste nye udviklinger indenfor mikroprocessorer, power elektronik, datakommunikation og programmering.
 
Techno-Matic A/S beskæftiger i dag 15 ansatte. Vi udvikler og producerer elektronik og software til industrielle og mobile anlæg. En del af produktionen består af standard produkter; men langt den største del består af kundespecifikke løsninger, udviklet i samarbejde med kunden. Disse produkter udsættes i samarbejde med kunden for en løbende revision og videreudvikling.
 
Den største del af vores omsætning kommer fra salg af fysiske enheder, men vi sælger også timer i form af udviklingsopgaver og konsulentydelser. Endelig sælger vi også ledningsnet og montagearbejde. Senest er vi også begyndt til at sælge software opdateringer og vedligehold.
 
Fra 1993 har Techno-Matic A/S haft domicil på den nuværende adresse på det tidligere Statens Forsøgsstation ved Hornum i Himmerland. Stedets idylliske beliggenhed midt i den smukke jyske natur giver os en god inspiration til vores ønske om at skabe et trygt og berigende arbejdsmiljø, både i forhold til vore egne medarbejdere og i forhold til vore kunder.
 
Techno-Matic indledte hurtigt efter opstarten et samarbejde med en lokal fabrikant af skovmaskiner og har i mange år har stået for produktion og service på både ledningsnet og måleudstyr. Siden midt i ´90’erne har vi haft et nært samarbejde med Højbjerg Maskinfabrik, og vi har sammen med HMF udviklet et komplet styrings- og overvågningsanlæg til lastbilsmonterede kraner. Vi arbejder desuden sammen med en række andre kunder indenfor styring af maskiner, hvor der anvendes hydraulik.
 
I sidst 90'erne blev der startet en række produkter indenfor styringer til stoker anlæg. Vi har i dag 4 forskellige styringer, som sælges i både ind- og udland.
 
I 2009 blev vi kontaktet af et udviklingsfirma på Mors. Vi har i samarbejde med dem udviklet en alarmenhed til overvågning af en gylletank. Overvågningsenheden kan også anvendes mange andre enheder. Gyllealarmen sælges gennem vores søsterselskab, Farmer Products ApS.

I de seneste år har en stor del af udviklingsarbejdet været rettet mod udvikling af en IoT platform, som kan benyttes til kommunikation med alle vores produkter.