Forretningside

Techno-Matic A/S er en danskejet elektronik virksomhed med fokus på embeddede styringer. Vi har egen udviklingsafdeling med brede kompetencer indenfor både hardware og software udvikling og egen montageafdeling. Du kan vælge enten at få den færdige styring leveret på printniveau, eller leveret som en mere færdig enhed leveret i en kasse med og uden ledningsnet.

Vi kan deltage i dit udviklingsarbejde fra ideudvikling til levering af det færdige produkt, og vi har løsninger til at hjælpe dig med din service overfor dine kunder, både før og efter at styringerne er monteret i maskinerne. I valget af den rigtige løsning kan vi enten tages udgangspunkt i et af TM’s standard moduler, eller vi kan udvikle et eller flere moduler specifikt til din løsning.

Betaling for udviklingsarbejdet er altid et tema forud for en aftale om et udviklingsforløb. Hos os har du flere valgmuligheder. Afregningen kan enten foregå traditionelt med afregning pr time, eller afregningen kan ske over en periode ved køb af enheder. I praksis ender det ofte med en kombination.

Produkter

Vi har igennem tiden lavet embeddede styringer til alt fra små testmaskiner til skovningsmaskiner, fra mineudstyr til landbrugsredskaber, fra biomassefyr i alle størrelser til selvkørende lifte samt til alle former for hydraulisk drevne maskiner. Nogle løsninger er kun lavet i et eksemplar, mens andre produceres i tusindvis hvert år.

Internt har vi i de seneste 2 år arbejdet med udvikling af en ny serie moduler. Modulerne er naturligvis helt up to date rent teknologisk, hvilket giver en lang række nye muligheder.

Hardwaremæssigt bliver der mulighed for strømmåling, så f.eks. styringen af hydraulikventiler kan blive endnu mere præcis og uafhængig af temperaturforhold.

På softwaresiden fokuseres der pt. på mulighederne for at arbejde med Big-Data og Internet of Things (IoT). Begge dele åbner for forbedrede serviceløsninger både i forbindelse med din den daglige drift og i forbindelse med udførelse af service.

TM har i flere år haft mulighed for at opdatere flere af sine styringer via internettet, men via et samarbejde med Aalborg Universitet omkring netop Big-Data og IoT, vil de nye moduler give mulighed for, at enhederne kan connecte til internettet med deraf mulighed for bl.a. bedre service, opdateringer af programmer mv. Muligheder som TM forventer sig meget af, og de første kundeforespørgsler er allerede med i selskabets pipeline for udviklingsaktiviteter for 2016.

TM har den største del af sin omsætning på det danske hjemmemarked, men en stigende andel af omsætningen kommer fra eksport, herunder fra det tyske marked. Med lanceringen af den nye række af moduler vil der komme en naturlig fokus på netop det tyske marked, hvor der er et stort behov for netop embeddede løsninger.

Ejer

TM blev i 2009 overtager af Knud M Sørensen fra den oprindelige ejerfamilie. Med overtagelsen er TM kommet med i en mindre dansk koncern, hvor fokus er på udvikling af nye produkter med udgangspunkt i ny teknologi. I et søsterselskab drejer det sig om udvikling af løsninger til mekanisk test af materialer og i et andet om nytænkning indenfor løsninger til landbruget.